Kineska misija izrazila je “snažno protivljenje” prigovorima EU-a i Japana Kini

Kineska misija pri Europskoj uniji (EU) izrazila je u četvrtak snažno protivljenje primjedbama u zajedničkoj izjavi objavljenoj nakon summita EU-a i Japana, rekavši da su “u potpunosti premašili normu razvoja bilateralnih odnosa”.

“Takve primjedbe podrivaju međunarodni mir i stabilnost, štete međusobnom razumijevanju i povjerenju među zemljama u regiji, podrivaju interese trećih strana i protive se tvrdnjama da” rade u sigurnijem, demokratskijem i stabilnijem svijetu “, rekao je glasnogovornik kineske misije .

Europska unija i Japan izdali su priopćenje nakon internetskog bilateralnog summita u četvrtak, izražavajući ozbiljnu zabrinutost zbog situacije u Istočnom i Južnom kineskom moru te ističući važnost mira i stabilnosti širom Tajvanskog tjesnaca.

“Pitanja vezana uz Tajvan, Hong Kong i Xinjiang su unutarnje stvari Kine. Istočno kinesko more i Južno kinesko more tiču ​​se kineskog teritorijalnog suvereniteta i pomorskih prava i interesa. Sva ta pitanja predstavljaju temeljne interese Kine i ne miješaju se”, rekao je. glasnogovornik.

“Izražavamo snažno nezadovoljstvo i snažno protivljenje primjedbama u zajedničkoj izjavi objavljenoj nakon summita EU-Japan. Kina će čvrsto braniti svoj nacionalni suverenitet, sigurnost i razvojne interese”, naglasio je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.