AIIB: Kinesko obećanje da će smanjiti emisiju ugljika “jedna je od najvažnijih inicijativa”

Kineska predanost postizanju ugljične neutralnosti najkasnije do 2060. godine jedna je od najvažnijih inicijativa otkako je zemlja usvojila politiku reformi i otvaranja 1970-ih, rekao je u subotu predsjednik Azijske banke za infrastrukturne investicije (AIIB) Jin Liqun.

Jin je to izjavio na proljetnim sastancima Međunarodnog financijskog foruma 2021. u Pekingu, dodajući da je politička predanost “od najveće važnosti” u suočavanju s prijetnjom koju planetu predstavljaju klimatske promjene.

Važno kinesko obećanje da će smanjiti emisiju ugljika nadahnut će sve zemlje u razvoju da usvoje vlastite ambiciozne ciljeve, rekao je.

Na forumu, Jin je pozvao na globalnu suradnju kako bi se prevladali ogromni izazovi sa kojima se suočava svijet, rekavši da je AIIB predan radu s članovima i partnerima kako bi postigao zeleni oporavak od pandemije i poduzeo učinkovitu akciju na klimatskim promjenama.

Kina je ranije najavila da će nastojati doseći vrhunac emisije ugljičnog dioksida do 2030. i postići ugljičnu neutralnost do 2060. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.