Glasnogovornik središnje vlade: Zastrašivanje sudaca u Hong Kongu se mora strogo kazniti

Glasnogovornik Ureda za za Hong Kong i Makao Državnog vijeća je u nedjelju osudio nedavno zastrašivanje sutkinje u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong, rekavši kako bezakonje mora biti strogo kažnjeno.

Nakon izricanja presuda Jimmyju Laiu i još devetoro optuženika koji su osuđeni za organiziranje i poticanje drugih na sudjelovanje u ilegalnom okupljanju je ured nadležne sutkinje primio telefonske pozive osobe koja je prijetila da će naštetiti njoj i njenoj obitelji.

Takva nedopustiva djela predstavljaju ozbiljnu prijetnju osobnoj sigurnosti sudaca, oštro narušavaju pravosudni sustav Hong Konga i krše kazneni zakon te posebne upravne regije, kao i Zakon Narodne Republike Kine o zaštiti nacionalne sigurnosti u Hong Kongu, rekao je glasnogovornik.

Glasnogovornik je naglasio važnost presuda koje su mnogi suci Hong Konga izrekli u vezi nezakonitih radnji poduzetih tijekom nereda zbog predloženih zakonskih izmjena i dopuna u Hong Kongu, rekavši da su značajno zaštitile autoritet zakona i ojačale povjerenje stanovnika Hong Konga i međunarodne zajednice u vladavinu prava u toj posebnoj upravnoj regiji.

Središnja vlada čvrsto podržava suce Hong Konga u nepristranoj provedbi pravde u skladu s Ustavom, Temeljnim zakonom i Zakonom o nacionalnoj sigurnosti u Hong Kongu i podržava napore Hong Konga da privede pravdi kriminalce koji narušavaju sigurnost i dostojanstvo sudaca, dodao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.