Njemački biolog odbacuje teoriju o curenju bolesti COVID-19 iz laboratorija

Teorija o curenju bolesti COVID-19 iz laboratorija lažna je tvrdnja, a neki mediji u Sjedinjenim Državama temelje se na glasinama, rekao je njemački biolog.

Matthias Glaubrecht, znanstveni direktor i profesor na Odjelu za životinjsku raznolikost Sveučilišta u Hamburgu, citiran je u nedavnom intervjuu za njemački medij Der Spiegel.

Do sada je najuvjerljivija hipoteza Svjetske zdravstvene organizacije da se bolest COVID-19 prenijela na ljude putem neizravnog domaćina, rekao je biolog.

Ispitao je izvještaje nekih medija koji se pozivaju na američke obavještajne podatke koji sugeriraju da je novi koronavirus bio umjetni, a nakon toga procurio iz laboratorija u Wuhanu.

Na pitanje o podrijetlu koronavirusa, Glaubrecht je odgovorio da je znanstvenicima teško pružiti konačne dokaze odakle je virus došao.

1 KOMENTAR

  1. Koronavirus nije umjetno stvorio čovjek niti je on planski pušten u svijet. Za besmislice takve vrste, za koje teoretičari zavjere diljem svijeta podgrijavaju slične neodržive tvrdnje kao i za podrijetlo virusa HIV-a 1980-ih godina, nema nikakvog dokaza.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.