Znanstvenik: Kina favorizira pravo na život u borbi protiv COVID-19

Kineska vlada dala je pravo na život u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19 i stoga je uspjela kontrolirati njezino širenje unutar svojih granica, rekao je znanstvenik na sastanku o ljudskim pravima u Pekingu u ponedjeljak.

Zhang Yonghe, izvršni dekan Instituta za istraživanje ljudskih prava u politologiji i pravu Jugozapadnog sveučilišta, naveo je napore u borbi protiv epidemije kao primjer velike važnosti koju kineska vlada pridaje pravu svojih ljudi na život.

Tijekom tiskovne konferencije Ureda za informiranje Državnog vijeća, dužnosnici i stručnjaci izvijestili su novinare o kineskoj provedbi kineskog Nacionalnog akcijskog plana za ljudska prava (2016.-2020.), Trećem takvom planu od 2009. godine.

Plan, koji je izdao Ured za informiranje, sinkroniziran je s 13. kineskim petogodišnjim planom (2016.-2020.) I osigurava zaštitu ljudskih prava paralelno s ekonomskim i socijalnim razvojem te obećava više resursa i potporu politici za ruralne, udaljene i manje razvijena područja, s ciljem osiguranja jednakog pristupa javnim službama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.