Državna matura u posebnim uvjetima

Provedba državne mature u školskoj godini 2020./2021., za koju se u ljetnom roku prijavilo 31.779 pristupnika, ove se godine zbog pandemije provodi u posebnim uvjetima, ali, kako je najavljeno, nadležne službe su spremne za bilo što.

Provedba državne mature započela je u ponedjeljak i utorak ispitima iz materinskih jezika nacionalnih manjina i klasičnih jezika.

Prethodno je NCVVO izmijenio Kalendar provedbe državne mature u ljetnom roku školske 2020./2021. i u njemu je odvojio ispite s najvećim brojem pristupnika kao što su hrvatski, matematika i engleski.

Tako je provedba državne mature produljena za pet dana, odnosno umjesto četiri tjedna, provest će se pet tjedana. Prema novom Kalendaru, kraj ljetnog roka državne mature i objava konačnih rezultata odgađaju se za jedan dan. Konačni rezultati ispita bit će objavljeni 21. srpnja, izvijestio je ranije NCVVO.

Engleski je na rasporedu 2. i 7. lipnja, 8. lipnja za biologiju i španjolski, a 9. lipnja za zemljopis i talijanski.

Politika i ekonomija te francuski jezik uzimaju se 10. lipnja, a dan kasnije informatika i psihologija.

Kemija i sociologija zakazani su za 14. lipnja, a njemački jezik i povijest 15. lipnja.

Dan kasnije, 16. lipnja, studenti polažu fiziku i filozofiju, a 17. lipnja likovnu umjetnost, religiju i etiku.

Prvi dan nakon dugog dana, 21. lipnja, trebao bi napisati test za hrvatski jezik, kao i 23. lipnja, te eseje 24 i 25 redaka.

Kalendar ljetne mature završava polaganjem matematike 28. i 29. lipnja, a polaganjem logike i glazbene umjetnosti 30. lipnja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.