Mediji: Bijela kuća još nije poslala nijednu obećanu dozu cjepiva COVID-19

Iako je američki predsjednik Joe Biden u svibnju najavio da će 80 milijuna doza cjepiva COVID-19 biti isporučeno u inozemstvo do kraja lipnja, Bijela kuća još nije poslala niti jedno od obećanih obećanja, izvijestila je nedavno američka medijska kuća NBC News.

Kako potražnja za cjepivima opada, Sjedinjene Države imaju višak zaliha cjepiva, navodi se u izvješću, dodajući da se ta zemlja, u ispunjavanju obećanja da će pomoći drugim zemljama u prevladavanju nestašice cjepiva, u nekoliko navrata suočava s izazovima.

Jedan od potencijalnih glavnih problema je dobivanje odobrenja američke Uprave za hranu i lijekove za cjepivo AstraZeneca, navodi se u izvješću.

Od 80 milijuna doza koje je Biden do sada obećao, 60 milijuna trebalo je doći iz AstraZenece, ali američki regulatori, prema izvješću, nisu odobrili cjepivo.

Uz to, u izvješću se navodi da se američka vlada također suočava s izazovima poput prijevoza desetaka milijuna doza širom svijeta i određivanja koje bi države trebale primati doze i u kojim količinama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.