ReactEU: Hrvatska ima na raspolaganju 150 milijuna eura

Iz instrumenta ReactEU Hrvatska ima 150 milijuna eura na raspolaganju iz instrumenta ReactEU, a Komisija je danas objavila da je Hrvatskoj iz tog instrumenta dodijeljeno 35,1 milijuna eura za istraživanje i razvoj nove robe i usluga.

Tih 35,1 milijuna eura izdvajanje je za ovu godinu, za koju je ministarstvo raspisalo poziv i ranije, na koju je zaprimljeno preko 850 zahtjeva. Poziv je također već upućen za sljedeću godinu, rekao je ministar.

Za sve projekte koji se financiraju iz europskog proračuna može se dobiti do 85 posto, a preostalih 15 posto sufinanciraju nacionalna tijela. Kako bi pomogla regionalnoj i lokalnoj samoupravi, hrvatska je vlada uspostavila fond za sufinanciranje od milijardu i 190 milijuna kuna za sufinanciranje tekućih projekata koji bi trebali biti dovršeni do 2023. godine.

Dobar dio sredstava iz sljedećeg programskog razdoblja Hrvatska će usmjeriti na željeznice i razvoj širokopojasne infrastrukture. Mnoštvo gotovih projekata koji nisu mogli ući u nacionalni plan oporavka i otpornosti financirat će se iz tekućeg sedmogodišnjeg razdoblja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.