Vođa Thinktanka: Kina pozdravlja znanstveno utemeljenu studiju o podrijetlu bolesti COVID-19, odbacuje uske interese

Kina nije ometala studiju o podrijetlu virusa SARS-CoV-2, ali će se snažno usprotiviti onima koji usko optužuju Kinu da je odgovorna za pandemiju, Victor Zhikai Gao, potpredsjednik Centra za Kinu i globalizaciju, ne -državni tanki tenk, rekao je Al-Jazeeri sa sjedištem u Pekingu.

“Ne mislim da je Kina opstruktivna. Kina ne prima ljude koji su zainteresirani za optuživanje Kine ili pokušaj prikazivanja Kine odgovornom za ovu pandemiju. To je ono čemu se Kina snažno protivi”, rekao je tijekom video intervjua za Al-Jazeerinu emisija u petak. “Inside Story” o proučavanju podrijetla virusa.

“Kina se želi suprotstaviti ljudima koji odbijaju staviti znanost iznad svega i zapravo žele izbjeći vlastitu odgovornost zbog neuspjeha u suzbijanju virusa u vlastitoj zemlji. Oni su također uzrokovali smrt toliko mnogo Amerikanaca dobrog srca. Njih gotovo 600.000. Mislim da je šteta čemu svjedočimo u svijetu “, istaknuo je Gao.

Tijekom intervjua, Gao je pozvao Sjedinjene Države da “surađuju sa WHO (Svjetskom zdravstvenom organizacijom) onoliko koliko je to Kina već učinila” u pronalaženju podrijetla virusa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.