Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Objektivni i racionalni glasovi globalno razotkrivaju laži povezane sa Xinjiangom

Sve više objektivnih i racionalnih glasova širom svijeta razotkriva laži i glasine povezane s kineskom sjeverozapadnom autonomnom regijom Uyghur Xinjiang, rekao je u srijedu glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin rekao je to tijekom dnevne konferencije za tisak kada je zatražen komentar o medijima širom svijeta koji neprestano objavljuju objektivna izvješća i racionalne akademske članke o Xinjiangu.

U tim se člancima općenito ističe da su takozvani izvještaji o “genocidu” u Xinjiangu u potpunosti utemeljeni na predrasudama i neprijateljstvu prema Kini, rekao je Wang, dodajući da neki ljudi zanemaruju postignuća kineske vlade u upravljanju Xinjiangom i daju nepromišljene komentare o kineskim ljudskim pravima motivirani političkim zavjerama.

“Laž neko vrijeme može biti bučna, ali ne može izbjeći da je na kraju razotkrijemo”, dodao je.

“Vrata Xinjianga uvijek su širom otvorena prema svijetu. Pozivamo nepristrane ljude iz svih sfera života i iz cijelog svijeta da posjete Xinjiang, iskuse njegov život i pomognu vratiti istinsku sliku Xinjianga”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.