Huawei lansira HarmonyOS 2 za pametne telefone

Kineski telekomunikacijski div Huawei službeno je u srijedu lansirao svoj operativni sustav za pametne telefone HarmonyOS 2, pružajući kupcima širom svijeta konkurentnu alternativu koja radi na raznim uređajima.

HarmonyOS ili na kineskom Hongmeng je operativni sustav otvorenog koda dizajniran za razne uređaje i scenarije. Prvi je put pokrenut u kolovozu 2019. na uređajima Internet of Things, uključujući nosivu opremu i tablete.

Huawei očekuje da će broj uređaja opremljenih HarmonyOS-om doseći 300 milijuna do kraja 2021. godine, uključujući više od 200 milijuna za Huaweijeve uređaje.

“Danas smo okruženi sve više pametnih uređaja i sada smo u svijetu u kojem su sve stvari povezane”, rekao je Richard Yu, izvršni direktor Huaweijeve potrošačke poslovne grupe. “Svatko je od nas dio ovog potpuno povezanog svijeta, kao i svaki uređaj.”

Analitičari vjeruju da će novi operativni sustav koji karakteriziraju fleksibilnost i otvorenost dati zamah globalnom tržištu pametnih uređaja i ponuditi raznovrsniji izbor milijardama korisnika mobilnih terminala širom svijeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.