Xi želi bolje odnose između Kine i Kazahstana

Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je u srijedu da je Kina spremna raditi ruku pod ruku s Kazahstanom rame uz rame kako bi njihovi dobri odnosi bili još bolji.

U telefonskom razgovoru s kazahstanskim predsjednikom Kasim-Jomartom Tokajevim, Xi je pozvao na zajedničke napore za kontinuirani razvoj bilateralne suradnje na različitim poljima i stalno unapređivanje odnosa između Kine i Kazahstana u pravom smjeru.

Xi je napomenuo da su Kina i Kazahstan stalni sveobuhvatni strateški partneri, a njihovo prijateljstvo uživa čvrste temelje i snažan zamah.

Dodao je da je Kina spremna ujediniti se s Kazahstanom kako bi dalje ojačala bliske odnose dviju zemalja i njihovih naroda i otvorila svjetliju budućnost za razvoj obje zemlje.

Dvije bi zemlje trebale nastaviti promicati visokokvalitetnu suradnju na pojasu i putu, jačati suradnju u područjima poput industrijskih kapaciteta, trgovine, poljoprivrede i infrastrukture, te kontinuirano poboljšavati povezanost, predložio je.

Kina je spremna produbiti suradnju s Kazahstanom u područjima kao što su telemedicina i tradicionalna medicina, te nastaviti pružati pomoć i potporu kazahstanskoj borbi protiv pandemije bolesti COVID-19, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.