Europska komisija otkrila je plan za novi novčanik s digitalnim identitetom

Europska komisija predstavila je u četvrtak plan za novčanik Europskog digitalnog identiteta (ID) koji će biti dostupan svim građanima, stanovnicima i poduzećima u Europskoj uniji (EU).

Prema prijedlogu, građani EU-a moći će se dobrovoljno prijaviti za novčanik, pružajući im pristup širokom spektru javnih usluga i pohranu službenih dokumenata.

“Danas Europljanima predlažemo ponuditi novi digitalni identitet. Identitet koji osigurava povjerenje i štiti korisnike na Internetu”, rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na Twitteru. “Pomoću nje ćete dodirivanjem zaslona telefona moći dokazati svoj identitet i dijeliti elektroničke dokumente iz svog novčanika European Digital Identity.”

Korisnici koji se prijave moći će pristupiti internetskim uslugama s nacionalnom digitalnom identifikacijom, koje će biti prepoznate u cijeloj Europi.

Europski novčanik za digitalni identitet nudi “(korisnicima) nove mogućnosti za pohranu i upotrebu podataka za sve vrste usluga, od prijave u zračnoj luci do najma automobila”, komentirao je povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.