Vodeći kineski dužnosnik za borbu protiv korupcije pozvao je na međunarodnu suradnju protiv korupcije

Kineski najviši dužnosnik za borbu protiv korupcije pozvao je u srijedu sve stranke da se ujedine kako bi nastavili viziju zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost i gradi čisti svijet bez korupcije.

Zhao Lei, član Političkog ureda Središnjeg odbora Komunističke partije Kine (CCP) i tajnik Središnjeg disciplinskog inspekcijskog povjerenstva CCP-a, uputio je poziv tijekom posebnog zasjedanja Generalne skupštine UN-a o izazovima i mjerama za sprečavanje i boriti se protiv korupcije i jačati međunarodnu suradnju.

Zhao je rekao da Kina toplo pozdravlja napore i doprinose Ujedinjenih naroda u sprečavanju i borbi protiv korupcije i snažno podupire Konvenciju Ujedinjenih naroda protiv korupcije (UNCAC), koja služi kao glavni kanal za globalno antikorupcijsko upravljanje.

“Pozdravljamo usvajanje političke deklaracije na ovoj posebnoj sjednici i radit ćemo sa svim strankama na unapređivanju globalne borbe protiv korupcije u novu fazu”, rekao je.

Primijetio je da se KPK i kineska vlada nedvosmisleno protive korupciji, neprestano poboljšavajući socijalistički nadzorni sustav s kineskim karakteristikama i istražujući učinkovite načine čišćenja KPK kao dugoročne vladajuće stranke.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.