Kina i Rusija obećavaju snažnu uzajamnu potporu u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa

Kina i Rusija obvezale su se u petak da će se međusobno čvrsto podržavati u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa dviju zemalja.

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi i ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov dali su obećanje u telefonskom razgovoru, rekavši kako su dvije zemlje i dalje nepokolebljivo predane održavanju međunarodne pravičnosti i pravde te zaštiti svjetskog mira i stabilnosti.

Wang je rekao da je sveopće kinesko-rusko sveobuhvatno strateško partnerstvo za koordinaciju za novo doba podnijelo brojne promjene u međunarodnom okružju, ističući da su se Kina i Rusija uvijek čvrsto podržavale u pitanjima koja se tiču njihovih temeljnih interesa.

Pozvao je dvije strane da se usredotoče na 20. obljetnicu potpisivanja Kinesko-ruskog sporazuma o dobrosusjedstvu i prijateljskoj suradnji, pripreme za predstojeće ključne razmjene na visokoj razini, u potpunosti provedu važan konsenzus dvaju šefova država, te koordinirano unaprijede suradnju na raznim poljima u postpandemijskoj eri.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.