Kina ponovno poziva Washington da pozove SZO u SAD kako bi proučio podrijetlo virusa

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin pozvao je u petak SAD da na svoje tlo pozovu stručnjake Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) da prouče podrijetlo COVID-19 i objasne više od 200 bioloških laboratorija te zemlje, uključujući laboratorij Fort Detrick .

“Nadamo se da će SAD moći zauzeti znanstveni i suradnički stav poput Kine i pozvati stručnjake SZO-a u SAD da provedu istragu o pronalaženju podrijetla virusa “, rekao je Wang na dnevnom brifingu za novinare, odgovarajući na pitanje o američkom stručnjaku koji zahtijeva objavljivanje medicinske dokumentacije devet osoba kojima je navodno pozlilo u studenom 2019. u Kini.

Wang je rekao kako se pojavljuju izvještaji o pronalasku COVID-19 na više lokacija širom svijeta u drugoj polovici 2019. godine, te rekao kako sumnje oko laboratorija Fort Detrick i stvarna svrha preko 200 američkih bioloških laboratorija i dalje izazivaju međunarodnu pozornost.

“SAD bi to trebali objasniti što je prije moguće i dati dužni doprinos pobjedi čovječanstva nad pandemijom i bolje odgovoriti na hitne slučajeve u javnom zdravstvu”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.