Izvješće: Komercijalizacija 6G mreže se očekuje oko 2030.

Očekuje se da će svijet komercijalizirati 6G tehnologiju oko 2030. godine, navedeno je u izvješću objavljenom u nedjelju.

Sljedeća generacija mobilne komunikacijske tehnologije će se integrirati s naprednim računarstvom, velikim podacima, umjetnom inteligencijom i blocklancima, stoji u bijeloj knjizi koju je objavila Promocijska grupa IMT-2030 (6G), osnovana pod vodstvom Ministarstva industrije i informacijske tehnologije u lipnju 2019..

Izvješće navodi kako će 6G mreža ostvariti duboku integraciju stvarnog fizičkog i virtualnog digitalnog svijeta te izgraditi novi svijet “inteligentne povezanosti svega i digitalnih blizanaca”.

Prema izvješću se očekuje da će međunarodna organizacija za telekomunikacijske tehnologije 3GPP pokrenuti istraživanje i razvoj međunarodnog tehničkog standarda 6G tehnologije oko 2025., prije očekivane komercijalizacije oko 2030.

Kina je dodijelila 5G licence za komercijalnu uporabu i započela istraživanje i razvoj 6G-a 2019. Zemlja je predložila izradu plana budućeg izgleda 6G tehnologije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.