Ministarstvo trgovine: Kina je izvezla COVID-19 cjepiva u preko 40 zemalja

Kina je izvezla COVID-19 cjepiva u više od 40 zemalja, a u kliničkim ispitivanjima ima 21 cjepivo, rekao je Li Li Xingqian, šef odjela za vanjsku trgovinu kineskog Ministarstva trgovine, u ponedjeljak u intervjuu za kinesku medijsku skupinu.

Od nedjelje je Kina pružila pomoć u cjepivu, uključujući doze cjepiva i injekcije, za 66 zemalja i jednu međunarodnu organizaciju za borbu protiv COVID-19, priopćilo je Ministarstvo trgovine.

Zemlje koje su primile kinesko cjepivo protežu se od Azije do Afrike i uključuju Pakistan, Zimbabve, Kambodžu, Filipine, Šri Lanku i Ugandu.

Ministarstvo surađuje s nekoliko vladinih uprava i proizvođačima cjepiva kako bi se ubrzala opskrba COVID-19 cjepivima i injekcijama u drugim zemljama.

Kina pokušava cjepiva učiniti dostupnima brojnim zemljama. Na globalnom summitu o zdravlju prošlog mjeseca, Kina je obećala dodatnih 3 milijarde dolara međunarodne pomoći tijekom sljedeće tri godine kako bi podržala odgovor na bolest COVID-19 i društveno-ekonomski oporavak u drugim zemljama u razvoju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.