Wang Yi prisustvovat će posebnom sastanku ministara vanjskih poslova ASEAN-a i Kine te sastanku visokih predstavnika suradnje Lancang-Mekong

Dvodnevni poseban sastanak ministara vanjskih poslova ASEAN-a i Kine za proslavu 30. godišnjice dijaloga i šesti sastanak ministara vanjskih poslova Lancang-Mekong održat će se u jugozapadnoj kineskoj općini Chongqing sljedeći tjedan, najavilo je u nedjelju kinesko Ministarstvo vanjskih poslova .

Sastanak će se održati 7. i 8. lipnja. Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi nazočit će i supredsjedati sastanku s Udrugom država jugoistočne Azije (ASEAN), rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Na marginama sastanka, Wang Yi također će održati bilateralne sastanke s ministrima vanjskih poslova država članica ASEAN-a i glavnim tajnikom ASEAN-a, rekao je.

Ove se godine obilježava 30. godišnjica uspostave dijaloga između Kine i ASEAN-a.

Sazivanje šestog sastanka ministara vanjskih poslova povodom pete godišnjice pokretanja suradnje Lacang-Mekong vrlo je važno za novi napredak temeljen na prošlim postignućima, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.