Zavaravajuća američka izvješća o izvoru bolesti COVID-19 štete američkoj vjerodostojnosti

Takozvana “teorija curenja iz laboratorija” koju su nedavno fabricirale SAD je doista manjkava. Slijedi isti stari trik prema kojem pojedini mediji objavljuju neobjektivna izvješća, a zatim ih pojedini političari napuhuju.

Za ponovno širenje “teorije curenja iz laboratorija” je krivo izvješće Wall Street Journala objavljeno 23. svibnja. Izvješće uzima “prethodno neobjavljeno izvješće američke obavještajne službe” kao jedini izvor, a radi se samo o “obavještajnim podacima”, koji navode čitatelje da za “curenje iz laboratorija” okrive Kinu. Međutim, siromašno je činjenicama i koristi obilje neizvjesnih izjava, koje pokazuju nedostatak povjerenja u argumente.

Jedan od autora izvješća Michael Gordon je u američkim medijima doista poznat po fabriciranju priča. Riječ je o novinaru koji je u rujnu 2002., kada je radio za New York Times, pokrenuo priče o iračkom pokušavanju nabave nuklearnog oružja, što je kasnije Bijela kuća navela kao razlog za rat protiv Iraka. Međutim, naposlijetku je dokazano kako je taj razlog bio velika laž.

Od izbijanja epidemije bolesti COVID-19 su neki američki političari namjerno politizirali virus, dok su neke američke medijske organizacije “držale svijeću vragu”.

Te američke medijske organizacije zatvaraju oči pred znanošću i činjenicama i neprestano ponavljaju laži, što nije samo kršenje profesionalne etike, već također narušava atmosferu za međunarodnu antipandemijsku suradnju, koja je danas prijeko potrebna.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.