Kina i zemlje ASEAN-a teže što ranijem sporazumom o Kodeksu ponašanja

Kina i zemlje Udruženja zemalja jugoistočne Azije (ASEAN-a) su se u ponedjeljak dogovorile da će zajednički raditi na postizanju što ranijeg sporazuma o Kodeksu ponašanja na Južnom kineskom moru.

Prisustvujući 19. sastanku visokih dužnosnika o provedbi Deklaracije o ponašanju stranaka na Južnokineskom moru održanom u Chongqingu su se uključene strane dogovorile da će što ranije nastaviti drugo čitanje Jedinstvenog nacrta pregovaračkog teksta i težiti skorom završetku pregovora.

Imajući u vidu da je trenutna situacija na Južnom kineskom moru općenito stabilna su sve uključene strane izrazile uvjerenje da su Kina i zemlje ASEAN-a, unatoč utjecaju epidemije, ostale posvećene punoj i učinkovitoj provedbi Deklaracije o ponašanju te održavanju fleksibilnosti i pragmatičnosti procesa Kodeksa ponašanja.

Sve uključene strane su naglasile važnost sveobuhvatne i učinkovite provedbe Deklaracije o ponašanju i jednoglasno se složile da će nastaviti produbljivati suradnju i jačati međusobno povjerenje u zajedničku zaštitu mira i stabilnosti na Južnom kineskom moru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.