Eko-industrijska zona Nemetin

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zajedno sa suradnicima predstavio je projekt kojim će se zaokružiti izgradnja osnovne komunalne infrastrukture u Eko-industrijskoj zoni Nemetin te ostvariti preduvjeti za realizaciju aktualnih i budućih investicija u ovoj velikoj industrijskoj zoni.

Riječ je o projektu izgradnje odvodnje oborinskih voda vrijednom 19,7 milijuna kuna od čega Europska unija sufinancira četiri milijuna kroz Europski fond za regionalni razvoj. Njegovom realizacijom potaknut će se brže punjenje zone jer će, uz već postojeći sustav olakšica koje Grad Osijek nudi, investitorima omogućiti još brži dolazak do potrebnih dozvola te doprinijeti povećanju atraktivnosti Zone.

Radovi su počeli krajem 2019. godine i odvijali se u dvije faze. U tijeku je parcelizacija druge zone, a trenutačno se u prvoj nalazi 14 tvrtki s oko 200 zaposlenih ljudi. U Zoni se gradi i Regionalni distribucijski centar za voće i povrće čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, te mnogobrojni projekti IT sektora i drugih, pa se očekuje kako će broj zaposlenih ubrzo porasti.

Inače, Eko-industrijska zona Nemetin prva je zelena industrijska zona u Hrvatskoj i namijenjena je prvenstveno srednjim i velikim poduzetnicima za proizvodne kapacitete prerađivačke industrije i veće industrijske pogone, koji trebaju značajnije površine ili blizinu pročišćivača vode.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.