Kina potiče Sjedinjene Države da se pridržavaju načela jedne Kine

Kina potiče Sjedinjene Države da se pridržavaju načela jedne Kine i poduzmu konkretne mjere za održavanje cjelokupne situacije kinesko-američkih odnosa, kao i mira i stabilnosti u Tajvanskom tjesnacu, rekao je u petak visoki kineski diplomat Yang Jiechi.

Yang, član Političkog ureda Središnjeg odbora Komunističke partije Kine (CCP) i direktor Ureda odbora za vanjske poslove Središnjeg odbora CCP-a, rekao je to u telefonskom razgovoru s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom na zahtjev potonjeg.

Tajvansko pitanje odnosi se na kineski suverenitet i teritorijalni integritet, a uključuje ključne kineske interese, rekao je Yang, dodajući da je samo jedna Kina na svijetu, a Tajvan je neodvojivi dio Kine.

Yang je također rekao da kineska strana čvrsto brani svoj nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet, pozivajući Sjedinjene Države da ispoštuju svoja obećanja i njeguju svoju vjerodostojnost te da pitanja koja se odnose na Tajvan riješe na razuman i pravilan način.

Kineska je strana predana suradnji sa Sjedinjenim Državama u postizanju nekonfliktnih odnosa, međusobnog uvažavanja i međusobne suradnje, istodobno čvrsto čuvajući svoj suverenitet, sigurnost i razvojne interese, rekao je Yang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.