Osijek dobiva Gospodarski centar

Riječ je o Gospodarskom centru vrijednom više od 65 milijuna kuna, strateškom projektu za Osijek i županiju.

Svi znamo da prostor na Pampasu nije primjeren i uvjetan za grad veličine Osijeka zbog čega je izgradnja Gospodarskog centra neophodna. Grad Osijek je u projektu sudjelovao putem ITU mehanizma u vrijednosti 15 milijuna kuna te kroz dodjelu zemljišta vrijednog 26 milijuna kuna. Ovo ulaganje u gospodarstvo je i jedna od najboljih demografskih mjera, što ćemo kroz ovaj objekt svakako dobiti. Osijek i Županija moraju biti predvodnici rasta i razvoja na istoku Hrvatske, a na ovaj način i ovakvim ulaganjima tako se i pozicioniramo. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje ćemo zajednički realizirati – rekao je gradonačelnik Radić.

Dosadašnji sajamski prostor na Pampasu bio je neuvjetan za organizaciju sajamskih aktivnosti i nije bio na ponos gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji koji moraju biti predvodnici gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života istoka Hrvatske. Površinom od 5000 m2 zatvorenog prostora i 25 000 m2 ukupnog vanjskog prostora novi će Gospodarski centar omogućiti održavanje niza manifestacija u budućnosti – istaknuo je župan Anušić.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak naglasila je kako će kompleks Gospodarskog centra puno značiti poduzetnicima i obrtnicima ne samo u izlaganju proizvoda, već i u poslovnoj komunikaciji.

Osim izgradnje Zgrade 1., projekt izgradnje Gospodarskog centra podrazumijeva i sadržaje kongresnog centra te prostore za poslovanje malih i srednjih poduzetnika u sklopu poduzetničke potporne institucije. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU zajedno s Vladom RH prati ovaj projekt i dalje kako bismo završili cijeli kompleks. Vjerujem da će uskoro svoje mjesto ondje pronaći različite vrste sajmova i da će vrlo brzo doći do stvaranja novih, specijaliziranih sajmova putem strateški važnih grana gospodarstva na istoku Hrvatske – zaključila je ministrica Tramišak.

Sajamski prostor bit će na raspolaganju svima i planira se održavanje onoliko sajmova koliko to bude moguće, a najmanje jedan mjesečno.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.