Kina dodijelila više sredstava za poticanje inkluzivnog financiranja u 2021.

Kina je dodijelila posebna sredstva od 9,22 milijardi juana (1,43 milijardu dolara) za razvoj inkluzivnog financiranja u 2021, što je za 31,2% više od razine iz 2020. godine, stoji u priopćenju Ministarstva financija.

Kako bi se suočilo s učinkom epidemije bolesti COVID-19 će Ministarstvo financija surađivati s nadležnim odjelima da bi optimiziralo i prilagodilo osigurane zajmove i mjere popusta za pokretanje poduzeća, proširilo pokrivenost kreditnim mjerama, smanjilo ograničenja pri zahtjevu za zajmove i povećalo kreditne linije, navedeno je u priopćenju.

Cilj poteza je podržati poduzetništvo i inovacije te potaknuti lokalne vlasti na promicanje malog i mikro financiranja, dodano je u priopćenju.

Inkluzivno financiranje uključuje pristupačne, prikladne i sigurne financijske usluge za poljoprivrednike, mala poduzeća, ljude s niskim primanjima, osobe s invaliditetom i starije osobe.

Do sada je više od 36 milijuna mikro i malih poduzeća i samozaposlenih pojedinaca dobilo pristup inkluzivnim zajmovima, rekao je Yi Gang, guverner Narodne banke Kine, središnje kineske banke.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.