Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Kanada bi se trebala suočiti sa vlastitim problemima u ljudskim pravima

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova je u ponedjeljak rekao da bi se Kanada trebala suočiti sa vlastitim problemima u ljudskim pravima, a ne samovoljno kritizirati druge zemlje po tom pitanju.

Glasnogovornik Zhao Lijian je navedeno priopćio na dnevnoj tiskovnoj konferenciji reagirajući na izjavu inuitskog zastupnika u kanadskom parlamentu koji je rekao da je zemlja “izgrađena na ugnjetavanju autohtonih naroda” i da joj je “povijest zamrljana krvlju”.

“Autohtoni životi su važni”, rekao je Zhao. “Kanada mora razmisliti o takvim nehumanim djelima koja se ne mogu prikrivati pukim isprikama ili lijepim riječima.”

Napominjući kako Kanada tvrdi da je model za ljudska prava i otvoreni zagovornik takvih nastojanja je Zhao rekao da je ta zemlja suzdržana i slijepa za vlastite zločine i mrlje u ljudskim pravima koji se nikada ne mogu oprati ili opravdati. “Takvo licemjerje i dvostruki standardi su sramotni.”

“Kanada bi trebala prestati zavaravati sebe i druge, dobro sagledati vlastite ozbiljne probleme u ljudskim pravima i rješavati ih s odgovornošću koju nosi prema povijesti i svijetu”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.