Izvješće: Kineske marke povećale prisutnost na globalnim tržištima

Kineske robne marke su povećale prisutnost na globalnim tržištima, navedeno je u izvješću o istraživanju tržišta objavljenom u ponedjeljak.

Rekordno visok broj od 18 kineskih tvrtki je ušao na BrandZ-ovu ljestvicu vodećih 100 najcjenjenijih svjetskih robnih marki u 2021. godine, dok ih je u 2020. bilo 17. Na ljestvici vodećih 10 je Tencent ove godine, zauzevši peto mjesto prema vrijednosti marke, nadmašio Alibabu, koji je završio na sedmom mjestu.

Vrijednost robnih marki kineskih tvrtki je među međunarodnim konkurentima značajno porasla, a TikTok je narastao za 158% i postigao drugi najveći uspon nakon Tesle.

Platforma za socijalnu trgovinu Pinduoduo, novopridošlica koje nije bilo na prošlogodišnjem popisu, je zabilježila je rast vrijednosti marke od 131% u odnosu na prošlu godinu.

Istaknuta prednost kineskih marki je sposobnost brze reakcije na promjene, uključujući pandemiju i nove zahtjeve potrošača, rekla je na tiskovnoj konferenciji Doreen Wang, globalna predsjednica tvrtke Kantar BrandZ.

“Kineske tvrtke reagiraju brže od lokalnih marki bilo gdje u svijetu”, rekla je.

To navodi kineske tvrtke na usmjeravanje inovacija, koje su tijekom posljednjih pet godina promijenile percepciju kineskih marki kod stranih potrošača, napomenula je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.