Ministar vanjskih poslova: Kina spremna pridružiti se Italiji u napredovanju veza u pravom smjeru

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u ponedjeljak da je Kina spremna pridružiti se Italiji u unapređivanju međusobnih veza u pravom smjeru, za boljitak dvaju naroda i veći doprinos miru i razvoju u svijetu.

U telefonskom razgovoru s talijanskim ministrom vanjskih poslova Luigijem Di Maijem, Wang je rekao da je, suočena s dubokom prilagodbom i transformacijom međunarodne situacije, Kina spremna surađivati ​​s Italijom na jačanju strateške komunikacije, jačanju strateškog međusobnog povjerenja i rješavanju svih prepreka.

Kina je spremna održavati bliže razmjene na visokoj razini s Italijom, olakšati razmjenu osoblja i unaprijediti zajedničku izgradnju Pojasa i ceste, rekao je Wang.

Wang je rekao da bi, suočene s neviđenim globalnim izazovima, sve države trebale inzistirati na suradnji, ne poticati podjele, međusobno se uvažavati, ne pokretati političke napade i preuzimati odgovornost, ne izbjegavati ih ili prebacivati ​​krivnju.

Nadamo se da će Europa zadržati stratešku autonomiju, prakticirati istinski multilateralizam i unaprijediti stabilnost i dugoročni razvoj kinesko-europskih odnosa, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.