Xi: Kina se spremna pridružiti Finskoj u jačanju trgovine

Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak rekao kako je Kina spremna pridružiti se Finskoj u iskorištavanju komplementarnih snaga i jačanju dvosmjerne trgovine.

U telefonskom razgovoru sa finskim kolegom Saulijem Niinistom je Xi također rekao kako su finske tvrtke dobrodošle u nastavku dijeljenja dividendi koje donosi kineski razvoj te je izrazio nadu da će Finska nastaviti podržavati bilateralnu suradnju u ulaganjima i drugim područjima s otvorenim stavom.

Napominjući kako su dvije zemlje prošle godine proslavile 70. godišnjicu uspostavu kinesko-finskih diplomatskih veza je Xi rekao da su se tijekom protekle godine udružile u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19, produbile prijateljstvo, prevladale poteškoće i unaprijedile praktičnu suradnju .

Xi je rekao da je Kina spremna povećati međuljudske razmjene s Finskom, ostvariti više suradnje u područjima kao što su znanstvena istraživanja i obrazovanje, kao i zeleni i niskougljični razvoj te se zajednički nositi s izazovima koje donose klimatske promjene.

Kina, rekao je Xi, je spremna surađivati s Finskom kako bi čvrsto podržale istinski multilateralizam i aktivno će putem međunarodne suradnje rješavati globalne izazove poput sigurnosti javnog zdravstva i klimatskih promjena, promičući izgradnju zajednice čovječanstva koja dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.