Xi je čestitao hidroelektrani Baihetan na početku rada

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je u ponedjeljak pismo hidroelektrani Baihetan na jugozapadu Kine, čestitajući joj na pokretanju prva dva generatora.

Hidroelektrana, glavni projekt u kineskom programu prijenosa električne energije zapad-istok, najveći je i tehnički najzahtjevniji hidroenergetski projekt koji se trenutno gradi na svijetu, rekao je Xi, također glavni tajnik Središnjeg odbora Komunističke partije Kine i predsjednik Središnje vojno povjerenstvo.

Generatori, svaki s kapacitetom od milijun kilovata, što je najveći pojedinačni kapacitet na svijetu, označavaju veliki proboj u kineskoj vrhunskoj proizvodnji, rekao je.

Graditelji postaja i uključene strane surađivali su na prevladavanju poteškoća i pridonijeli izgradnji velikog nacionalnog projekta, rekao je Xi.

Xi je izrazio nadu da će svi uključeni graditelji i strane poboljšati daljnji rad stanice, dati veći doprinos postizanju ciljeva najveće emisije ugljičnog dioksida i ugljične neutralnosti u zemlji i unaprijediti sveobuhvatnu zelenu transformaciju gospodarskog i društvenog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.