Znanstvenik: KPK je čvrsta u zaštiti interesa zemalja u razvoju

Komunistička partija Kine (KPK) odlučno štiti interese zemalja u razvoju i pomaže u pružanju kineske mudrosti čovječanstvu i kineskih metoda za globalna pitanja, rekao je vrhunski znanstvenik u nedjelju na sastanku o povijesti i književnosti KPK-e.

“Naša se Partija uvijek držala načela neovisnosti, čvrsto štitila interese većine zemalja u razvoju, vjerovala da su sve države, velike ili male, jake ili slabe, ravnopravne i čvrsto se protivila kolonijalizmu, hegemoniji i politici moći”, rekao je Qu Qingshan, predsjednik Instituta za partijsku povijest i književnost Centralnog komiteta, na prvoj tiskovnoj konferenciji održanoj u Tiskovnom centru za proslavu 100. godišnjice osnutka KPK-e u Pekingu.

Komunistička parija Kine je državama koje žele ubrzati razvoj, ali istodobno zadržati neovisnost pokazala nove mogućnosti, rekao je Qu.

Osim svijeta, KPK je tijekom proteklih 100 godina također pružila velik doprinos Kini, kineskom narodu i kineskoj naciji, dodao je.

Statistike pokazuju kako je na kraju 2019. godine Komunistička partija Kineska imala više od 91,9 milijuna članova, a širom Kine bilo je više od 4,6 milijuna osnovnih partijskih organizacija, rekla je Jiang Shuping, direktorica trećeg odjela Instituta.

Na pitanje što stoji iza uspjeha KPK-e je Jiang rekla kako je razlog četverostruk, naime Partija je uvijek bila u toku s vremenom, predvodila napore u rješavanju poteškoća, štitila temeljne narodne interese i unaprjeđivala samo-izgradnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.