Kina je pozvala Japan da pitanje “utjehe žena” tretira na pošten i odgovoran način

Kina je u ponedjeljak pozvala Japan da se iskreno i odgovorno dotakne pitanja “žena za utjehu” koje je ostalo u povijesti na aktualnom 47. zasjedanju Vijeća UN-a za ljudska prava.

Kina je također pozvala Japan da se iskreno suprotstavi i razmisli o svojoj povijesti agresije, prestane poricati i uljepšavati taj dio povijesti i poštuje svoje međunarodne obveze vezane za ljudska prava.

Govoreći na Interaktivnom dijalogu s UN-ovim posebnim izvjestiteljem za nasilje nad ženama, Jiang Duan, šef kineskih misija pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, rekao je da je pitanje “žena za utjehu” neporeciva povijesna činjenica koja se ne može poreći.

“Međutim, mnogi danas u Japanu pokušavaju negirati stravične zločine koje su počinili japanski militaristički agresori, uključujući masakre u Nanjingu i prisilno regrutiranje” žena za utjehu “, i pokušavaju poreći, pa čak i uljepšati povijest agresije”, rekao je Jiang .

“Ovo je ozbiljno kršenje ljudskih prava ljudi u zemljama žrtvama i sigurno će biti osuđeno pravdom i savješću”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.