Služenje samo onih gostiju koji sjede

Od sutra na snagu stupaju nove epidemiološke mjere, koje se odnose na okupljanja osoba koje imaju EU digitalnu potvrdu.

Naime, za okupljanja na kojima sudjeluju te osobe nema ograničenja broja okupljenih, kao ni ograničenja trajanja okupljanja.

Organizatorima takvih događaja bit će dostupna mobilna aplikacija putem koje će moći očitati QR kod s digitalne EU potvrde. Ipak, za ovakve događaje tražit će se suglasnost lokalnog stožera civilne zaštite.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da se za ostale slučajeve, na kojima neće biti kontroliran COVID status osoba, ostaje ograničenje na 100 osoba, kao i ograničenje trajanja događaja do 24 sata.

Također, od sutra se ugostiteljskim objektima uvodi obveza služenja samo onih gostiju koji sjede, kako bi se ograničilo nekontrolirano okupljanje osoba.

“Ljetni mjeseci samo predah, opasnost od koronavirusa nije prošla”

Gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” profesorica Alemka Markotić rekla je da su ljetni mjeseci samo predah te da opasnost od koronavirusa nije prošla.

– Možemo očekivati četvrti val koronavirusa najesen. Delta-soj se širi mnogo brže od alfa-soja. Za očekivati je da bi on za mjesec dva dana mogao preuzeti vodstvo u Europi i da će se širiti među necijepljenjima i rizičnom populacijom što će rezultirati velikim brojem hospitaliziranih i umrlih ako ljudi ne krenu ozbiljnije u cijepljenje, rekla je Markotić.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.