Kina ubrzala provedbu cijepljenja s više od 1,2 milijarde primijenjenih doza

Kina je primijenila rekordnih 1,2 milijarde doza cjepiva protiv bolesti COVID-19, priopćile su u utorak kineske nacionalne zdravstvene vlasti. Broj se povećao za 100 milijuna doza u samo četiri dana, dok je u travnju za primjenu iste količina trebalo gotovo mjesec dana.

Kina je obećala da će do kraja lipnja postići procijepljenost od 40%. Stručnjaci su rekli da će Kina trebati cijepiti 80% stanovništva kako bi do kraja ove godine izgradila kolektivni imunitet protiv bolesti COVID-19, pa se stoga nastojanja trebaju nastaviti u drugoj polovici godine.

“Prema vremenu koje imamo i utrošenom vremenu smo već ispunili više od polovice ovog ogromnog zadatka. Mislim da ćemo definitivno uspjeti izgraditi kolektivni imunitet za kinesku naciju”, rekao je Shao Yiming, glavni stručnjak u Kineskom centru za kontrolu bolesti.

Kineski ciljevi će također će zahtijevati nastavak povećanja količine i raznolikosti dostupnih cjepiva u zemlji. Osim dobavljača cjepiva koji već imaju proizvode na tržištu, stručnjaci su rekli kako u fazi tri kliničkih ispitivanja postoje cjepiva još 10-ak tvrtki.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.