Osječko ljeto kulture 2. srpnja građanima nudi čak sedam programa.

Od 10 sati nastavljaju se kreativne radionice Snovoslovci u sklopu Međunarodnog festivala slikovnice „Čuvari priča“ u Gradskoj i sveučilišnoj knjižinici, dok će izložba također pod nazivom Snovoslovci biti otvorena u Kulturnom centru u Osijeku s početkom u 19 sati. Izlažu Zdenko Bašić, Željka Mezić, Tihana Ostreš, Nives Čičin-Šajn, Lisa Maria Wagner, Dušan Pavlić, Dražen Jerabek i Margareta Peršić.

Promocija knjiga Zorana Ferića – „Putujuće kazalište“ i Želimira Periša – „Mladenka kostonoga“ na rasporedu su na terasi Kulturnoga centra Osijek od 20 sati. Knjige predstavljaju Tatjana Ileš i Nebojša Lujanović u organizaciji ogranka Matice Hrvatske Osijek koji u nastavku (na istome mjestu) poziva i na „Pričigin“ – festival pričanja priča u kojemu uz Nebojšu Lujanovića sudjeluju i Edi Matić, Boba Đuderija, Jasen Boko, Petar Filipić, Zoran Ferić i Želimir Periš.

Slijedi i velika praizvedba OLJK-a 2021. – predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku nastala prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskog „Kako je Temnava dobila dan“ u režiji Jasmina Novljakovića. Riječ je o predstavi za djecu u kojoj igraju Đorđe Dukić, Gordan Marijanović, Srđan Kovačević, Areta Ćurković,Tena Milić Ljubić, Ivana Vukićević, Aleksandra Colnarić, Inga Malidža i Lidija Helajz. Scenografiju u Perivoju kralja Tomislav,  gdje je i planirana praizvedba, osmislio je Davor Molnar, kostime Jasminka Petek Krapljan, glazbu potpisuje Igor Valeri, video projekcije Marijan Josipović, scenski pokret Maja Huber dok je rasvjetom sve obojio majstor rasvjete Igor Elek. Čarobna se priča naslanja na slavensku mitologiju i u zanimljivom nam uprizorenju donosi čudesan svijet podzemlja, ljudi i bogova u stablima. Početak je u 21 sat.

Večer nastavljamo filmovima na šetalištu uz Secesijski zdenac, a u organizaciji Savjeta mladih Grada Osijeka. U 21 sat na rasporedu je projekcija filma „Veliko putovanje“. Redatelji: Vasiliy Rovenskiy i Natalya Nilova, a od 23 sata gledatelji će moći uživati u fimu „Nož u leđa“ redatelja Riana Johnsona.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.