Xi Jinping: Kina svojim novim razvojem pruža svijetu nove prilike

Generalni sekretar KPK-e Xi Jinping je na svečanosti proslave stote godišnjice osnutka Komunističke partije Kine (KPK-e) rekao da će Kina obvezno inzistirati na mirnom razvojnom putu, unaprijediti izgradnju novih međunarodnih odnosa i zajednice čovječanstva koja dijeli sudbinu te unaprijediti kvalitetu razvoja zajedničke izgradnje Pojasa i puta. Kina će svojim novim razvojem svijetu pružiti nove prilike.

Xi je naglasio da je Kina oduvijek bila graditeljica svjetskog mira, prinosnica globalnom razvoju i zaštitnica međunarodnog poretka. Komunistička partija Kine će se inzistirati na suradnji, a ne sukobima, otvaranju, a ne zatvaranju i zajedničkim interesima, a ne igri nultog zbroja. Kina se također protivi hegemoniji i politici moći.

1 KOMENTAR

  1. Kina je velika zemlja s najvećim brojem stanovnika, rastućim gospodarstvom i vojnom moći. Najveći je američki suparnik koji može ugroziti kontrolu azijskog prostora. Stoga politika SAD-a stalno varira od pozitivnog do negativnog kad su u pitanju odnosi s Kinom. Kineska politika prema SAD-u pokazuje mnogo manje oscilacija, te uglavnom ne odstupa od proklamiranih principa. Kina nije ni neprijatelj ni strateški partner SAD-a. Čestitam 100-tu obljetnicu osnutka KPK!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.