New England Journal of Medicine objavljuje rezultate istraživanja: Cjepivo Sinovac učinkovito smanjuje rizik od COVID-19 bolesti

New England Journal of Medicine objavio je na svojoj web stranici 7. srpnja rezultate studije o učinkovitosti cjepiva Sinovac provedeno u Čileu. Kako je izviješteno, Sinovčevo cjepivo Coronavacaod učinkovito smanjuje rizik od hospitalizacije, teške bolesti i smrti od bolesti COVID-19. Časopis navodi da su objavljeni rezultati od posebne važnosti za poboljšanje kontrole epidemije.

Kako doznajemo, studija je analizirala situaciju od 2. veljače do 1. svibnja ove godine među ljudima cijepljenima s Coronavcem: prema rezultatima, u istraživanje je bilo uključeno 10,19 milijuna ljudi, a stopa incidencije u tom je razdoblju iznosila 2,4%. Među ispitanicima je 4,17 milijuna ljudi završilo cijeli postupak cijepljenja i činilo je 41% od ukupnog broja ispitanika.

Rezultati spomenutog istraživanja jednaki su rezultatima treće faze kliničkih ispitivanja u Brazilu. Potvrđuju da Coronavac učinkovito smanjuje rizik od hospitalizacije, teške bolesti i smrti od COVID-19 bolesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.