Kina je objavila bijelu knjigu o zaštiti prava etničkih skupina u Xinjiangu

Ured za informiranje kineskog državnog vijeća objavio je u srijedu bijelu knjigu koja pruža detaljan pregled kineskog napretka u zaštiti prava svih etničkih skupina u autonomnoj regiji Ujgur Xinjiang.

Bijela knjiga, “Poštivanje i zaštita prava svih etničkih skupina u Xinjiangu”, navodi da su se kineska Komunistička partija i kineska vlada pridržavali pristupa zaštiti ljudskih prava usmjerenog na ljude, a Xinjiang je to postigao tijekom posljednjih 70 godina godine.značajan napredak.

“Kina je dala prioritet osiguravanju i poboljšanju dobrobiti ljudi, unapređivanju različitih pothvata u Xinjiangu i dijeljenju rezultata reformi i razvoja s ljudima iz svih etničkih skupina kako bi im se zajamčila jednaka prava na sudjelovanje u razvoju”, navodi se u dokumentu.

Istaknuto je da kineska vlada u potpunosti koristi institucionalne snage, okuplja napore svih sektora društva i promiče ubrzani razvoj svih pothvata u Xinjiangu.

“Etničke skupine u Xinjiangu ujedinile su se i rade zajedno kako bi postigle zajednički razvoj i prosperitet. Politička, ekonomska, socijalna, kulturna i mnoga druga prava ljudi svih etničkih skupina učinkovito su zaštićena ”, navodi se u dokumentu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.