Znanstvenici isključuju čovjekovo podrijetlo COVID-19

SARS-CoV-2, virus koji uzrokuje COVID-19, može biti samo produkt prirodne selekcije u više koraka; stoga SARS-CoV-2 vjerojatno nije evoluirao na tržnici u velikom gradu, a još je manje vjerojatno da je stvoren u laboratoriju, kaže znanstveni članak objavljen u petak.

Članak pod naslovom “O podrijetlu SARS-CoV-2 – argument slijepog urara” objavljen je u najnovijem izdanju časopisa Science China: Life Sciences. Autori su 22 znanstvenika koji rade sa sveučilištima i bolnicama u Kini ili s institucijama povezanim s Kineskom akademijom znanosti.

Prema prvom i odgovarajućem autoru, profesoru Wu Chung-I sa Škole za znanosti o životu na Sveučilištu Sun Yat-sen, evolucija visoko prilagodljivih osobina općenito je postupan proces vođen prirodnom selekcijom.

“Vrsta koja se savršeno prilagođava svom okolišu ne stvara se odjednom, već je vrhunac niza malih poboljšanja iz velikog broja slučajnih mutacija u dugom vremenu. SARS-CoV-2, kao ” savršeni ” virus , mora biti proizvod prirodne selekcije jer nitko ne bi mogao unaprijed znati kako stvoriti virus koji se savršeno prilagođava ljudima “, rekao je Wu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.