Kina je pozvala neke zemlje da prestanu politički manipulirati podrijetlom COVID-19

Glasnogovornik kineske misije pri EU odgovorio je u utorak na zajedničku izjavu dužnosnika iz EU-a, SAD-a, Australije, Japana i drugih zemalja na prijedlog Svjetske zdravstvene organizacije za drugu fazu istrage o podrijetlu COVID-19.

Kinezi vjeruju da su virusi zajednički neprijatelj čovječanstva, a potraga za podrijetlom važno je i složeno znanstveno pitanje koje zahtijeva suradnju znanstvenika iz cijelog svijeta, kao i zajedničke napore i suradnju vlada i naroda svih zemalja .

Glasnogovornik je naglasio da će stigmatiziranje drugih zemalja korištenjem epidemije i politiziranje pitanja traženja podrijetla samo izazvati snažno nezadovoljstvo i snažno protivljenje međunarodne zajednice i nikada neće uspjeti.

Prošle smo godine dva puta pozvali stručnjake SZO-a da provedu zajedničko istraživanje sljedivosti i uložili velike napore u tu svrhu. U siječnju ove godine međunarodni stručnjaci SZO-a i kineski stručnjaci osnovali su zajednički tim i proveli zajedničko istraživanje u Kini tijekom 28 dana.

Kina će nastaviti podržavati i sudjelovati u globalnoj suradnji u potrazi za podrijetlom u duhu otvorenosti, transparentnosti, znanosti i suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.