Mediji: Tri aspekta koje SAD mogu naučiti od KPK u globalnim nastojanjima

Kina dobiva globalni utjecaj više od Sjedinjenih Država jer su globalni napori Komunističke partije Kine (KPK) brzi, visoki i relevantni, prema članku nedavno objavljenom u časopisu Foreign Policy.

Članak je razradio tri aspekta u kojima bi Sjedinjene Države trebale učiti od KPK u izgradnji međunarodne potpore i povećanju utjecaja i dosega.

Prvo, KPK se brzo kreće i isporučuje sredstva za pomoć drugima. Suprotno tome, “postupak nabave američke vlade za ugovor ili bespovratna sredstva može trajati 18 mjeseci ili više, a to ne uključuje strateško planiranje i komplicirane revizije proračuna potrebne za nove programe, što može trajati godinama”, navodi se.

Još jedna prednost KPK -a, napominje se u članku, jest da kada se angažira u inozemstvu, prihvaća velike projekte s vidljivošću i utjecajem u cijeloj zemlji.

I na kraju, ali ne najmanje važno, KPK uglavnom uspijeva jer zemljama u razvoju nudi ono što zapravo žele, navodi se u članku. Međutim, Sjedinjene Države “suzdržavaju se jer njihova strana pomoć često dolazi kasno i zbog pogrešne stvari”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.