Kina je na sastanku UN -a osudila Sjedinjene Američke Države zbog političke manipulacije pandemijom

Kina je u srijedu osudila Sjedinjene Države zbog manipuliranja pandemijom bolesti COVID-19 u političke svrhe, ističući da je taj potez osuđen na neuspjeh.

“Savjetujemo Sjedinjene Države da političke manipulacije ne mogu pobijediti pandemiju. Ona će dobiti malu podršku. Oni su osuđeni na neuspjeh”, rekao je Dai Bing, zamjenik stalnog predstavnika Kine u Ujedinjenim narodima, na neformalnoj sjednici Opće skupštine UN -a o pripravnosti na pandemiju i odgovor ..

Dai je kritizirao Sjedinjene Države zbog ponovne zlouporabe platforme UN-a i korištenja studije o podrijetlu bolesti COVID-19 “kao sredstva uključivanja u političke manipulacije”.

Dai je rekao da je politiziranje tog pitanja “potpuno suprotno” namjeri sastanka UN -a. “Kina to kategorički odbacuje”, dodao je Dai.

Kina je bila aktivni sudionik međunarodne suradnje u otkrivanju podrijetla virusa i dvaput je pozivala stručnjake Svjetske zdravstvene organizacije da provedu zajedničko istraživanje, istaknuo je Dai.

Dai vjeruje da bi se sljedeća faza praćenja podrijetla virusa trebala usredotočiti na proučavanje “mnogih ranih slučajeva koji su već identificirani u različitim dijelovima svijeta” te da bi se suradnja u praćenju podrijetla virusa trebala odvijati na više lokacija svijet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.