Kineski ministar vanjskih poslova se sastao s političkim čelnikom afganistanskih talibana

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi se u srijedu susreo s mulom Abdulom Ganijem Baradarom, političkim čelnikom afganistanskih talibana.

Očekuje se da će afganistanski talibani, kao kritična vojna i politička sila u zemlji, igrati važnu ulogu u miru, pomirenju i procesu obnove Afganistana, rekao je Wang.

Pozvao je afganistanske talibane da nacionalne interese stave na prvo i najvažnije mjesto, visoko podignu zastavu mirovnih pregovora, uspostave cilj mira, stvore pozitivnu sliku i usvoje uključujuću politiku.

Iznenadno povlačenje snaga Sjedinjenih Američkih Država i NATO-a iz Afganistana označava neuspjeh afganistanske politike Sjedinjenih Američkih Država, a afganistanski narod se sad suočava s važnom prilikom za stabilizaciju i razvoj zemlje, rekao je.

Wang je pozvao sve frakcije i etničke skupine u Afganistanu na održavanje jedinstva, istinsku provedbu načela prema kojem su u Afganistanu čelnici i vlasnici Afganistanci te promicanje mira i procesa pomirenja u Afganistanu, kako bi što prije postigli značajne rezultate i neovisno uspostavili uključujuću političku strukturu u skladu s nacionalnim uvjetima Afganistana.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.