Kinesko Ministarstvo znanosti i tehnologije predstavilo ključna područja za budući razvoj

Kinesko ministarstvo znanosti i tehnologije je u utorak predstavilo niz istraživačkih područja za budući znanstveno-tehnološki razvoj Kine.

Kineski ministar znanosti i tehnologije Wang Zhigang rekao je kako je ministarstvo svjesno da je Kina slaba u nekim ključnim industrijama, poput materijala, obrade, vrhunskih čipova i industrijskog softvera te će ih pokušati nadoknaditi pokretanjem više velikih nacionalnih znanstveno-tehnoloških projekata.

Osim ispravljanja nedostataka, ministarstvo također planira podržati razvoj u novim područjima poput umjetne inteligencije, kvantne IT-e, napredne proizvodnje, biološke znanosti i svemirske tehnologije, kako bi pokušalo preuzeti globalnu vodeću ulogu, rekao je Wang.

Ministar je novinarima također rekao kako bi poduzeća, bilo u državnom ili privatnom vlasništvu, velika ili mala, trebala postati glavni pokretači znanstveno-tehnološkog razvoja.

Kina je također ubrzala osnovna istraživanja tehnoloških inovacija. Wang je rekao kako su kineska ulaganja u temeljna istraživanja porasla za 16,9% te čine više od šest posto ukupnih ulaganja u istraživanje i razvoj.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.