Kineska vojska osudila SAD zbog provokativnih primjedbi i radnji

Glasnogovornik kineske vojske je u četvrtak kritizirao Sjedinjene Američke Države zbog provokativnih primjedbi i postupaka te je pozvao tu zemlju da prestane slati pogrešne signale separatističkim snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana”.

Wu Qian, glasnogovornik Ministarstva nacionalne obrane, je navedeno rekao na konferenciji za novinare kada su ga zamolili za komentar nedavnih provokacija Sjedinjenih Američkih Država, uključujući nacrt zakona o Tajvanu, pogrešne primjedbe američkih dužnosnika i slijetanje vojnog transportnog zrakoplova na Tajvan sredinom srpnja.

Wu je rekao da se Kina odlučno protivi primjedbama i djelima Sjedinjenih Američkih Država jer krše međunarodno pravo i osnovne norme upravljanja međunarodnim odnosima, ozbiljno se upliću u kineske unutarnje poslove, teško narušavaju kineski teritorijalni suverenitet i sigurnosne interese te ozbiljno ugrožavaju mir i stabilnost na Tajvanskom tjesnacu.

Svaki pokušaj traženja “neovisnosti Tajvana” oslanjanjem na inozemne snage će samo dovesti do slijepe ulice i nanijeti štetu ljudima na Tajvanu i samoj Demokratskoj naprednoj stranci, dodao je Wu.

Kineska Narodnooslobodilačka vojska će kao i uvijek biti u stanju visoke pripravnosti i poduzeti sve potrebne mjere kako bi spriječila svaki pokušaj traženja “neovisnosti Tajvana”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.