Modernizacija tramvajske infrastrukture na području Osijeka

U sklopu modernizacije javnog gradskog prijevoza u Osijeku, u GPP-u je s tvrtkom Končar – Inženjering za energetiku i transport i partnerima potpisan ugovor za izvođenje elektromonterskih i građevinskih radova koji su dio projekta „Modernizacija tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka”.

Vrijednost je ugovora 58 milijuna kuna, a radovi koji će se obaviti preduvjet su za to da bi Osijekom mogla prometovati nova generacija tramvaja, objasnio je direktor Gradskog prijevoza putnika Mario Šapina. „Obnavljamo gornju kontaktnu mrežu u dužini od 9 i pol kilometara koja je podijeljena na tri dionice – prva je od Trga Ante Starčevića do Kanižlićeve, zatim od glavnog trga do Trpimirove te kompletna dionica ‘starog kolodvorca’. Obnavljamo i dvije postojeće ispravljačke stanice odnosno trafostanice, s tim da moramo izgraditi jednu novu za stabilizaciju mreže jer se ova investicija zapravo radi kako bi se infrastruktura pripremila za nove tramvaje koji su teži i zahtijevaju više struje”, rekao je Šapina.

A da nakon autobusa, stižu i novi tramvaji, najavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić. „Kao što znamo, 2019. godine nabavljeno je 12 novih autobusa, dolazi nam još 13 modernih autobusa, a sada stvaramo preduvjete da moderniziramo i tramvajsku mrežu. Do kraja godine znat ćemo izvođača građevinskih radova na novoj remizi, a nakon toga nabavljamo nove najsuvremenije niskopodne tramvaje”, rekao je Radić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.