Kineski centar za prevenciju i kontrolu bolesti poziva na oprez i nastavak praćenje slučajeva zaraženih nakon cijepljenja

Zdravstvene vlasti kineskog kopna su u srpnju zabilježile preko 300 slučajeva bolesti COVID-19, što je gotovo jednako ukupnom broju slučajeva u pet prethodnih mjeseci.

Dužnosnici su upozorili kako je rast broja zaraženih povezan sa širenjem delta soja virusa SARS-CoV-2 i pozivaju ljude da nastave poduzimati mjere predostrožnosti, poput nošenja maski, čak i nakon što se cijepe.

“Istraživanja pokazuju kako je delta soj barem dva puta zarazniji o originalnog soja virusa SARS-CoV-2. Vidjet ćemo značajnu stopu širenja, ako se ne budu provodile preventivne mjere i ako ne bude dovoljno cjepiva,” upozorio je Feng Zijian, istraživač Kineskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

“Širenje virusa velikog opsega nije realno u Kini, zbog učinkovite provedbe kontrolnih mjera u zemlji i svjetski vodeće stope procijepljenosti,” istaknuo je Shao Yiming, glavni stručnjak i istraživač Kineskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti.

Nakon suočavanja sa zaraznijim delta sojem, koji je zabilježen u najmanje 137 zemlja, su stručnjaci rekli da je rast broja zaraženih cijepljenih pojedinaca pokazao kako se trebaju poduzeti dodatne mjere predostrožnosti kako bi se zaustavilo širenje virusa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.