Vrijednost kineske navigacijske industrije BeiDou će do 2025. zauzeti 25% globalnog udjela

Procjenjuje se kako će vrijednost kineske domaće razvijene satelitske navigacijske industrije BeiDou do 2025. prijeći bilijun juana (približno 155 milijardi američkih dolara) te će zauzeti 20 do 25 posto globalnog udjela, rekao je stručnjak.

Cao Chong, glavni znanstvenik Udruženja za GNSS (Globalni navigacijski sustav) i LBS (Lokacijski temeljene usluge – eng. Location Based Service), je za CGTN rekao kako je 2020. bila glavna prekretna godina za BeiDou, budući da je dovršena izgradnja sustava i fokus je preusmjeren na industrijalizaciju.

Kineski predsjednik Xi Jinping je 31. srpnja 2021. na svečanosti održanoj u Pekingu službeno objavio dovršetak i puštanje u rad sustava BeiDou-3. Sustav omogućava globalnim korisnicima da pristupe uslugama visoko točnog pozicioniranja , navigacije i vremenskog određivanja.

Tijekom protekle godine je BeiDou ostvario značajan napredak, rekao je Cao, dodajući kako su se BeiDou-ove usluge primjenjuju u višestrukim scenarijima u raznim industrijama i vrijeme je da upotrijebe svoj potpuni potencijal.

Unatoč pandemiji bolesti COVID-19, koja je negativno utjecala na mnogo gospodarskih aktivnosti, vrijednost kineske navigacijske industrija je u 2020 prešla 400 milijardi juana, rastući prosječnom godišnjom stopom većom od 20%.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.