Zamjenica kineskog premijera naglasila suzbijanje širenja bolesti COVID-19

Zamjenica kineskog premijera Sun Chinlan je naglasila čvrste napore u prevenciji i kontroli izbijanja bolesti COVID-19 i suzbijanju širenja virusa.

Sun, također članica Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je navedeno rekla tijekom inspekcije u Nanjingu, glavnom gradu istočne kineske pokrajine Jiangsu, koju je provodila od četvrtka do nedjelje.

Sun se upoznala s radom lokalnih vlasti na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19, epidemiološkim istragama, testiranju nukleinske kiseline, prevenciji bolničkih zaraza i opskrbi svakodnevnim potrepštinama.

Sun je, naglašavajući mjere karantene i dezinfekcije, pozvala na nastojanja za unaprjeđenje učinkovitosti epidemioloških istraga uporabom informacijske tehnologije i osiguravanjem preciznosti testiranja nukleinske kiseline.

Također je zahtijevala od lokalnih vlasti da osiguraju svakodnevnu opskrbu za stanovnike, omoguće psihološko savjetovanje, povećaju nastojanja u liječenju i spašavanju pacijenata te unaprijede obuku medicinskog osoblja.

Tijekom inspekcije se Sun sastala s predstavnicima nadležnih odjela i stručnjacima kako bi analizirali trenutnu epidemijsku situaciju u cijeloj zemlji i poslali radne grupe u pokrajine Hunan i Henan, u kojima je također zabilježeno lokalno širenje virusa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.