Kina je partnerima Belt and Road isporučila 350 milijuna doza cjepiva

Kina je isporučila 350 milijuna doza cjepiva supokroviteljima Inicijative partnerstva pojasa i puta u suradnji na cjepivima protiv bolesti COVID-19, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik je u priopćenju za javnost rekao da je kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi u lipnju ove godine predsjedao Azijsko-pacifičkom konferencijom na visokoj razini o suradnji pojasa i ceste. Tijekom sastanka, Kina i 28 zemalja zajednički su pokrenule inicijativu partnerstva Pojas i put o cjepivima protiv COVID-19, pozivajući na jaču suradnju u pomoći cjepivima, izvozu i zajedničkoj proizvodnji.

Kina aktivno provodi inicijativu sa supokroviteljima i postigla je sporazume o suradnji o ukupno 775 milijuna doza cjepiva, uključujući cjepiva u obliku koncentrata, od kojih je isporučeno 350 milijuna doza, rekao je glasnogovornik.

Kineske tvrtke započele su zajedničku proizvodnju s četiri supokrovitelja inicijative i razgovaraju o zajedničkoj proizvodnji s drugim zainteresiranim zemljama, rekao je glasnogovornik.

Kina je spremna nastaviti svoje napore s partnerima iz programa Pojas i put za promicanje pravedne distribucije cjepiva na globalnoj razini te za povećanje dostupnosti i pristupačnosti cjepiva u zemljama Pojas i put i drugim zemljama u razvoju, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.